Social interaktion ur ett genusperspektiv

Igår var de alla hjärtans dag, detta firade jag tillsammans med en rad andra singelvänner, Tom låg desvärre hemma och var sjuk. Åt, drack och dansade gott gjorde vi.

Kom att fundera på ett ämne jag tänkte belysa, varför tjejer har svårare att socialisera med utomstående tjejer vid sociala evenemang såsom fester, mingel och dylikt. När man som kille kommer i nya sällskap med nya sociala konstellationer och hierakier kommer man oftare lättare in i dessa vice  versa släpper man även in killar betydligt oftare än av tjejer verkar göra. Något som känns väldigt vanligt är att tjejer har sitt gäng, ofta känner de varandra från barnsben, och när olika gäng träffas på evenemang sker väldigt lite interaktion dessa emellan. De ser istället varandra som hot och konkurrenter, talar nedvärderande om falska Gucciväskor eller dålig matchning av halsduk och handskar. Vad beror detta på egentligen?

Killar är möjligen mer flockdjursbenägna, vi är vana vid att vistas i likartade miljöer, exempelvis olika typer av lagsporter, om man tänker efter så sysslar tjejer betydligt oftare med individuella sporter än vad killar gör. Om vi drar det riktigt långt tillbaka i tiden då människan var samlare och jägare, dvs före jordbrukets tid. Då hade männen för uppgift att jaga och kvinnorna att vara i hemmet och tand om detta. Detta medförde att männen var tvugna att lära sig att samarbeta och interagera för att lyckas med sin jakt. Kvinnorna hade husbestyr som uppgift, hålla reda på vad som hände i byn, senaste skvallret och upprätthålla hemmets status. Här har vi möjligen en förklaring för kvinnors intresse idag av just skvallertidningar. Är svaret en uråldrig överlevnadstradition som sitter i än idag?

//Bayou Billy

Kommentarer
Postat av: MacA

Kan du inte skriva mer pruttiga inlägg..:-)

2009-02-16 @ 09:55:07
Postat av: Bambi

Vilka otroliga teorier du har kommit fram till!

2009-02-16 @ 13:39:29
URL: http://noorbambi.blogg.se/
Postat av: Billy

Tack, jag känner mig som ett geni, dvs en person med extraordinär begåvning.

2009-02-17 @ 00:06:06
URL: http://brodernabrutus.blogg.se/index.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0